1/1
ЈУЛ 2019 - ОБЈАВЉЕНА КЊИГА "БАКОВИЋИ - КУЧИ, ОТИМАЊЕ ОД ЗАБОРАВА"

Аутори: Милорад К. Баковић, Љубомир С. Баковић и Љубиша Дучић

Разлози за писање ове књиге дати су већ у њеном наслову. Књига се бави пореклом и животом Баковића, који су потомци Бака Ивановића-Дрекаловића, пореклом из Куча.

После прве похаре Куча наш предак и родоначелник братства живео је у селу Липову код Колашина. Старију прошлост пре Бака записао је наш предак, војвода и писац, Марко Миљанов Поповић. За даље праћење служило нам је памћење из прича с колена на колено.

То су приче које памте ретки савременици или су записане у појединим књигама новијег доба. Ослањали смо се на колективно сећање, усмено или уписано у родословима, матичним књигама, читуљама и надгробним споменицима.

У књизи су обрађена братства из Црне Горе, Србије, Босне и Херцеговине, Македоније, Словеније и ширег расејања. Када је Марко Миљанов писао о својим Кучима рекао је: "Кликовах како сам знао." Тако су аутори ове књиге писали како су најбоље знали и умели.

СЛИКЕ:
Show More

БРАТСТВО БАКОВИЋА

Братство Баковића потиче из племена Куча једног од најзнаменитијих црногорских племена кога симболизују највеће људске врлине јунаштва – одбрана себе од другог, и чојства-одбрана другог од себе.

КОНТАКТИРАЈТЕ НАС

БРАТСТВО БАКОВИЋА

МАРКА ЧЕЛЕБОНОВИЋА 5/17

11000 БЕОГРАД

МОБ. +381 (0) 64 131 5221

info@bakovic.org

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now